Turismul are cel mai mic aport în creşterea nivelului de emisii de gaze cu efect de seră

Turismul are cel mai mic aport în creşterea nivelului de emisii de gaze cu efect de seră

Decidenţii politici au obligaţia de a conştientiza că, în comparaţie cu alte domenii ale industriei, turismul are cel mai mic aport în creşterea nivelului de emisii de gaze cu efect de seră sau alţi poluanţi, susţin reprezentanţii Alianţei Pentru Turism (APT), cu ocazia Zilei Mondiale a Turismului, sărbătorită, anual, pe 27 septembrie.

"Avem nevoie de unitate în acest sector de activitate, pentru a putea negocia cât mai bine cu factorii de decizie de la nivelul Guvernului şi al Parlamentului. Mai ales în această perioadă, când turismul este afectat de măsurile impuse în pandemie, putem găsi împreună cele mai bune soluţii pentru a depăşi situaţia de criză şi pentru a avea o strategie comună de dezvoltare pentru viitor. Pentru a fi puternici, trebuie să fim uniţi, iar APT este o platformă construită pentru unitate la nivel de ramură a economiei", afirmă Dragoş Anastasiu, preşedintele APT.

Conform unui comunicat de presă al organizaţiei de profil, transmis luni AGERPRES, în contextul actual, în care reducerea impactului negativ al schimbărilor climatice este o provocare mondială, industria turismului trebuie să devină cea mai importantă cale de dezvoltare economică.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt