Trei tipuri de vaccin sunt acum aprobate – Focus Prima TV

Trei tipuri de vaccin sunt acum aprobate

Syringes filled with a dose of the Pfizer-BioNTech coronavirus disease (COVID-19) vaccine are prepared at the CHIREC Delta Hospital in Brussels, Belgium January 21, 2021. REUTERS/Yves Herman

60 la sută din populație trebuie să fie imunizată în luna decembrie, spune medicul Valeriu Gheorghiță. Cu toate acestea, până acum campania de vaccinare s-a desfășurat greoi. Puțin peste 460 de mii de români au fost vaccinaţi. Depindem însă de companiile care ne livrează serul şi care au diminuat cantităţile în ultimele două săptămâni.

Campania de vaccinare din România pare să nu se desfășoare conform planului. Procesul e lent, iar până la finalul etapei a doua mai este drum lung. Coordonatorul Campanie, ne asigură că totul o să se desfășoare conform planului iar în românia o să ajungă şi serul de la Astra Zeneca. Există însă indicații și contraindicații de care medicii trebuie să țină cont.

Azi a ajuns în România a 7 tranșă de doze de vaccin Pfizer, cea mai mare de până acum. Mai exact, peste 160 de mii seruri. Până acum s-au imunizat peste 470 de mii de persoane cu prima doză și peste 100 de mii și-au făcut și rapelul. Autoritățile vorbesc de o imunizare a populației la finalul acestui an.

În ciuda faptului că în ultimele zile în România au fost raportate tot mai puţine cazuri rata de infectare destul de mare. 14,5 la sută dintre cei testați au fost confirmați cu noul coronavirus. Și numărul deceselor rămâne mare. 67 de români, infectați cu virusul SarsCov, au murit în ultimlee ore. Însă, presiunea asupra sistemului sanitar a mai scăzut. 971 de pacienți mai sunt internați acum la secțiile de ATI din toată țara.

Total
0
Shares
Total
0
Share