Trofeul ursului Arthur a rămas în țară. Ministrul mediului nu-i găsește vreo vină prințului din Austria: „A fost invitat” - Focus Prima TV

Trofeul ursului Arthur a rămas în țară. Ministrul mediului nu-i găsește vreo vină prințului din Austria: „A fost invitat”

Prințul din Austria nu este vinovat pentru că l-a împușcat pe ursul Arthur, spune ministrul mediului. Conform lui Tanczos Barna, de punerea în aplicare a autorizației de vânătoare se ocupă membrii asociației care a obținut derogarea. În plus, prințul nu a plecat în Austria cu trofeul lui Arthur, considerat cel mai mare urs identificat în România, a dat asigurări, joi seara, la Digi24, ministrul Tanczos Barna.

„Trofeul este în ţară. Blana și craniul, asta înseamnă trofeu, din câte am înțeles. Nu, nu pleacă nici într-un fel din țară. Nu va pleca, nu există aşa ceva. Nu poate pleca. Nu știu de ce a dat banii (prințul – n.r.). Blana și craniul sunt în județul Covasna, la acea asociație de vânătoare. Nu poate să plece din ţară. Este faptă penală dacă pleacă din ţară, nu poate pleca din ţară. Este o discuţie întreagă de ani de zile cu vânătorii de ce nu se poate scoate din ţară. Nu se poate! Punct”, a declarat ministrul mediului.

Total
0
Shares
Total
0
Share