Trump, părăsit de senatorii republicani – Focus Prima TV

Trump, părăsit de senatorii republicani

Mandatory Credit: Photo by Evan Vucci/AP/Shutterstock (10562777u) President Donald Trump speaks during a campaign rally at The Broadmoor World Arena, in Colorado Springs, Colo Election 2020 Trump, Colorado Springs, USA – 20 Feb 2020

Aflat la final de mandat,președintele american Donald Trump este părăsit chiar de aliații săi republicani. Un prim semn este votul din Senatul Statelor Unite în care un drept de veto al liderului de la Casa Albă a fost respins prin votul majorității. Vot la care au contribuit și aleșii republicani. De asemenea, Iranul a reluat amenințările la adresa actualului președinte.

Este pentru prima dată în cei aproape 4 ani de mandat ai lui Donald Trump când un drept de veto exprimat de președinte nu este susținut de Senat. Și au fost opt astfel de intervenții ale lui Donald Trump aprobate de Senatul dominat de republicani, partidul care l-a susținut. A nouălea drept de veto al Președintelui a fost respins. Senatorii au aprobat o lege privind cheltuielile militare.

Legea aflată acum în dezbatere se referea la bugetul de 740 de miliarde de dolari care prevede de la câte nave de război vor fi cumpărate până la soldele militarilor. Iar acest adevărat test de loialitate s-a desfășurat chiar în prima zi a anului. O ședință cu totul neobișnuită pentru membrii Senatului. Votul a fost covâștilor contra lui Trump, de 81 la 13. Analiștii politici văd în acest vot o răzbunare a senatorilor republicani, care au fost criticați de Trump pentru că nu au sprijinit declarațiile sale privind fraudarea votului.

Un președinte poate contesta o lege votată de Camera Reprezentanților, însă Senatul poate ignora sau nu
împotrivirea președintelui.

Pe de altă parte, faptul că Donald Trump își pierde puterea ia încurajat pe liderii de la Teheran, care au promis răzbunare pentru uciderea fostului șef al gărzilor revoluționare. Temutul general KASEM SOLIMANI a fost ucis pe 3 ianuarie anul trecut de o rachetă trasă de o dronă americană, în Irak, la Bagdad.

Total
0
Shares
Total
0
Share