Turiștii care merg la Mangalia, Saturn, Venus, Cap Aurora, Jupiter, Neptun, Olimp plătesc o taxă de 5 lei/zi. – Focus Prima TV

Turiștii care merg la Mangalia, Saturn, Venus, Cap Aurora, Jupiter, Neptun, Olimp plătesc o taxă de 5 lei/zi.

Turiștii care merg la Mangalia și în stațiunile arondate – Saturn, Venus, Cap Aurora, Jupiter, Neptun, Olimp – plătesc anul acesta o taxă de 5 lei/zi de persoane, fiind însă și categorii exceptate, printre care pensionarii, veteranii de război, persoanelle venite cu bilete de tratament.

Fondurile astfel obținute vor fi utilizate pentru dezvoltare și promovare, prin proiecte inițiate de Asociația de Management al Destinației Turistice. ”Se aprobă instituirea taxei speciale de stațiune în municipiul Mangalia, începând cu data de 01.01.2021. Taxa specială se instituie în vederea promovării turistice a Municipiului Mangalia și a stațiunilor arondate, reprezentând venit cu destinație specială la bugetul local.  Această taxă specială este necesară pentru inițierea și realizarea programelor de dezvoltare ale destinației turistice integrate Mangalia, precum și pentru sustenabilitatea circulației turistice către zona de sud a litoralului românesc (municipiul Mangalia și stațiunile aflate în administrarea acestuia), prin creșterea competitivității destinației turistice integrate ”Mangalia și stațiuni“ la nivel național, regional și global”, se arată în hotărârea de Consiliu Local d ela sfîrșitul anului trecut și modificată la sfârșitul lunii martie, arată news.ro.

Total
0
Shares
Total
0
Share