Ucraina blochează activele şi proprietăţile fostului preşedinte Viktor Ianukovici şi fostului premier Micola Azarov – Focus Prima TV

Ucraina blochează activele şi proprietăţile fostului preşedinte Viktor Ianukovici şi fostului premier Micola Azarov

Ucraina a impus vineri sancţiuni fostului preşedinte Viktor Ianukovici şi fostului premier Micola Azarov, care includ blocarea activelor şi proprietăţilor, interzicerea retragerii de bani din ţară, precum şi retragerea tuturor distincţiilor din partea statului, transmite Reuters.

Ambii foşti demnitari au fugit în Rusia în 2014, în urma protestelor de stradă în care peste 100 de demonstrani au fost ucişi la Kiev, în ciocnirile cu forţele de ordine.   Preşedintele Volodimir Zelenski a prezentat detalii despre sancţiuni într-o declaraţie la televiziune, confirmâmd un anunţ făcut vineri de Oleksi Danilov, secretar al Consiliuluo pentru Securitate Naţională şi Apărare.   ”Această decizie a Consiliului pentru Securitate Naţională şi Apărare poate fi descrisă în două cuvinte – este logică şi ciudată. Este logic ca Ucraina să … introducă astfel de sancţiuni şi este ciudat că acest lucru nu a fost făcut din 2014 „, a spus Zelenski.   Reprezentanţii lui Ianukovici nu au răspuns la o cerere de comentarii.   În 2019, un tribunal ucrainean l-a condamnat în lipsă pe Ianukovici la 13 ani de închisoare pentru trădare.

Total
0
Shares
Total
0
Share