UK: Relaxare în 4 etape – Focus Prima TV

UK: Relaxare în 4 etape

News.ro

Premierul Marii Britanii a anunțat un plan în patru etape pentru ieșirea regatului din carantină. Potrivit estimărilor în iunie viața britanicilor ar trebui să revină la normal, dacă se continuă și actualul ritm al vaccinărilor. De asemenea, Germania a prezentat un plan de ieșire din starea de urgență, după 7 martie.
Între timp, Statele Unite au depășit jumătate de milion de decese din cauza Covid 19, iar doctorul Anthony Fauci a sugerat că disensiunile politice au contribuit la creșterea incredibilă a numărului victimelor.

Prima etapă a planului de iesire din carantină a Marii Briranii prevede redeschiderea școlilor pe 8 martie, urmată de cea a magazinelor neesențiale, a barurilor, restaurantelor și muzeelor, din 12 aprilie. A treia etapă este reprezentată de revenirea suporterilor pe stadioane, în număr limitat, din 17 mai iar data de 21 iunie ar trebui să reprezinte ultima etapă, cea in care nu mai există restrictii. Totuși, premierul Boris Johnson a avertizat populația că lucrurile nu sunt chiar ușoare.

Deocamdată, britanicii păstrează un optimism rezervat.

Pe de altă parte, Italia a prelungit interdicțiile privind călătoriile între regiuni până pe 27 martie, pe fondul creșterii numărului de infectări. Italienii nu pot părăsi regiunile în care locuiesc, cu excepția călătoriilor în interes de serviciu și a urgențelor. Cei aflați în zonele roșii sunt obligați să stea cât mai mult în case.

În Statele Unite, președintele Joe Biden și soția sa au comemorat depășirea cifrei de jumătate de milion de victime din cauza Covid 19.

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că acordă un plan de compensații pentru cei care spun că au suferit reacții secundare în urma vaccinării împotriva Covid 19, în 92 de țări sărace, prin programul Covax.

Total
0
Shares
Total
0
Share