Un afgan care l-a salvat pe Joe Biden a fost lăsat în Kabul din cauza birocrației. „Vă rog să nu mă uitați aici” - Focus Prima TV

Un afgan care l-a salvat pe Joe Biden a fost lăsat în Kabul din cauza birocrației. „Vă rog să nu mă uitați aici”

Deși SUA și-au încheiat misiunea în Afganistan la 31 august, mii de cetățeni afgani care au colaborat în ultimele două decenii cu Washingtonul nu au reușit să părăsească țara, rămânând captivi ai unui regim controlat de forțele talibane. Printre afganii care au colaborat cu guvernul SUA în ultimii ani se numără și Mohammed, un interpret care în urmă cu peste un deceniu l-a salvat pe actualul președintele american, Joe Biden, după ce elicopterul în care acesta se afla a fost forțat să aterizeze din cauza unei furtuni de zăpadă. Acum, Mohammed îi cere liderului de la Casa Albă să îl salveze pe el și pe familia lui, scoțându-i din Afganistan, potrivit unei declarații pe care cetățeanul afgan a făcut-o pentru The Wall Street Journal.

În urmă cu treisprezece ani, interpretul afgan Mohammed a ajutat la salvarea lui Joe Biden, pe atunci senator al SUA, și a altor doi senatori americani, după ce elicopterul în care aceștia se aflau a fost forțat să aterizeze într-o vale din Afganistan, din cauza unei furtuni de zăpadă. 

Mohammed, soția sa și cei patru copii ai lor se ascund în prezent de talibani după ce nu au reușit să iasă din Afganistan din cauza birocrației care le-a blocat accesul la o viață nouă în altă țară. Această familie se numără printre nenumăratele familii de afgani care au rămas în urmă, în țara controlată de talibani, după ce Statele Unite ale Americii și-au finalizat luni campania militară din Afganistan.

Total
0
Shares
Total
0
Share