Un bărbat a primit rapelul mai devreme – Focus Prima TV

Un bărbat a primit rapelul mai devreme

Excepție la Galați, în cazul unui pacient vaccinat pentru coronavirus! Bărbatul a primit rapelul la cinci săptămâni de la prima doză, în loc de opt, și asta pentru că trebuia să plece din țară. În cazul său, medicii au folosit serul de la AstraZeneca, iar indicațiile producătorului permit să se facă a doua doză chiar din a 4-a săptămână, fără să existe o contraindicație medicală. Excepția nu poate deveni, însă, regulă, pentru că ne luptăm cu deficit de personal medical și nici vaccinuri suficiente nu avem, spun medicii.

Bărbatul de 52 de ani a primit prima doză din vaccinul Astra Zeneca pe 16 februarie, în prima zi în care s-a dat startul imunizării cu serul produs în Marea Britanie. Rapelul era programat pe 14 aprilie, însă a solicitat să i se administreze a doua doză mai devreme, motivând că pleacă în străinătate și nu se mai poate prezenta la data programării. Barbatul este maseur în Austria și mâine va pleca.

Personalul medical i-a administrat rapelul mai devreme după ce a primit, în prealabil, acordul DSP.

Așadar, nu există niciun pericol dacă rapelul este făcut mai devreme decât programarea inițială, însă acest lucru nu poate fi făcut pentru toți cei care doresc.

De la Centrul de Vaccinare barbatul a primit adeverinta care, impreuna cu testul PCR, ii sunt necesare pentru deplasarea de în Austria, unde nu va fi nevoie să stea în carantină.

Total
0
Shares
Total
0
Share