Un copil de aproape trei ani din Republica Moldova, răpus de COVID-19 – Focus Prima TV

Un copil de aproape trei ani din Republica Moldova, răpus de COVID-19

Un copil de aproape trei ani din raionul Nisporeni, diagnosticat cu noul coronavirus, s-a stins din viaţă. El era internat la Institutul Mamei şi Copilului în stare foarte gravă, având comorbidităţi. Decesul se numără printre cele 45 raportate miercuri, 31 martie, de către Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, transmite IPN.

Copilul suferea de pneumonie bilaterală confluentă complicată, bronşită obstructivă, pielonefrită secundară, insuficienţă renală cronică şi avea şi anomalii multiple de dezvoltare. Acesta este cel mai mic pacient cu COVID-19 care a pierdut lupta cu virusul. Primul deces în rândul copiilor confirmaţi cu noul coronavirus a fost raportat de a autorităţi în luna septembrie.

Era vorba despre o fată de 15 ani din municipiul Chişinău. Printre cele 45 de persoane răpuse de COVID-19 se numără şi doi lucrători medicali. Este vorba despre Alexandru Grec, în vârstă de 60 de ani, care activa în funcţia de medic urolog în Secţia asistenţă medicală specializată de ambulator al Spitalului clinic al Ministerului Sănătăţii. De asemenea, s-a stins din viaţă Parascovia Tomşa, în vârstă de 56 de ani, care a activat în calitate de asistentă medicală la AMT Râşcani din municipiul Chişinău. Până în prezent, 107 lucrători medicali au decedat din cauza infecţiei COVID-19.

Total
0
Shares
Total
0
Share