Un englez îndrăgostit de România – Focus Prima TV

Un englez îndrăgostit de România

Satul Șirnea, din județul Braşov, i-a devenit acasă documentaristului Charlie Ottley, cel care ne-a promovat în toată lumea prin Wild Carpathia și Flavours of Romania. Britanicul şi-a cumpărat o casă bătrânească şi a restaurat-o, fără să renunţe la elementele tradiţionale. Visul lui este ca satul sa ajungă în patrimonul UNESCO, iar oamenii să reusească să păstreze pe cât posibil arhitectura locului.

Charlie Ottley a descoperit satul Șirnea în 2010, când filma pentru documentarul Wild Carpathia 1 și s-a îndrăgostit iremediabil de acest loc. Acum un an era în căutarea unei case tradiționale, iar Doru a fost omul potrivit la locul potivit.

Renovarea a durat șase saptămâni. Zona este una pitorească, dar aducerea materialelor a fost o adevărată provocare. (cadru fain drona cu renovarile low res day

Prin acest proiect a vrut dea un exemplu. A arătat că poţi cumpăra o casă veche şi o poţi restaura în aşa fel încât să-i păstrezi elementele tradiționale şi să ai apă curenta, căldură sau internet prin fibră optică.

Succesul pe care le-au avut documentarele demonstrează că România are foarte multe de oferit, asta daca avem grijă de patrimoniu.

Acum, vrea să arate întregii lumi ce are de oferit Delta Dunării, prin documentarul Wild Danube. Britanicul considera ca Delta trebuie protejata, conservată şi promovată..

Un alt sat din România drag lui Charlie este Breb. Prințul Charles de Wales a vizitat acum 17 ani pentru prima dată localitatea din inima Maramureșului și s-a îndrăgostit iremediabil. De atunci, Brebul este într-o continuă dezvoltare.

Familia Vale a văzut potențialul micuțului sat maramureșean în urmă cu șase ani, când s-a decis să se mute din Cluj tocmai în nordul țării pentru a ajuta la conservarea frumuseților zonei.

An de an, în timpul verii, în serile de weekend, ceterașii și coconii din Breb îi încântă pe turiști.

În ultimii ani, familia Vale a ajutat la salvarea a șapte case tradiționale, de lemn, iar acum îi așteaptă cu brațele deschise pe turiștii care vin neîncetat în zonă.


Total
0
Shares
Total
0
Share