Un jurnalist BBC aflat la bordul distrugătorului Defender relatează incidentul din Marea Neagră: Dacă nu schimbați cursul deschid focul - Focus Prima TV

Un jurnalist BBC aflat la bordul distrugătorului Defender relatează incidentul din Marea Neagră: Dacă nu schimbați cursul deschid focul

Un corespondent BBC se afla miercuri la bordul distrugătorului britanic HMS Defender, în timpul incidentului din Marea Neagră. Jonathan Beale, jurnalist specializat în probleme de apărare, a spus că vasul de război a fost survolat de mai mult de 20 de avioane rusești și încadrat în mers de două nave rusești de coastă, care s-au apropiat mult, încercând să-l oblige să-și schimbe direcția. El a mai relatat că marinarii britanici au intrat în alertă, încărcând armamentul de la bord, în vreme ce de pe navele rusești au venit amenințări cu deschiderea focului.

Corespondentul BBC a declarat că nava britanică a fost hărțuită de militarii ruși. În timpul transmisiunii sale, s-au auzit pe fundal avioane zburând pe deasupra, potrivit BBC. Jonathan Beale a vorbit despre avertismente ostile transmise prin radio, în timp ce echipajul navei era pregătit pentru o posibilă confruntare. 

Beale, care fusese invitat la bordul distrugătorului HMS Defender, a văzut mai mult de 20 de avioane trecând pe deasupra și două nave rusești de coastă, care la un moment dau s-au apropiat la 100 de metri.

Total
0
Shares
Total
0
Share