Un jurnalist polonez riscă 3 ani de închisoare pentru că l-a numit „idiot” pe președintele Andrzej Duda – Focus Prima TV

Un jurnalist polonez riscă 3 ani de închisoare pentru că l-a numit „idiot” pe președintele Andrzej Duda

HyperFocal: 0

Jurnalistul și scriitorul polonez Jakub Zulczyk, 37 de ani, este inculpat și riscă o pedeapsă de 3 ani de închisoare după ce l-a numit „idiot” pe președintele polonez Andrzej Duda, relatează BBC.

Jakub Zulczyk, un cunoscut jurnalist și scriitor din Polonia, l-a catalogat ca fiind „idiot” pe președintele Poloniei într-o postare pe Facebook, din luna noiembrie a anului trecut, acuzându-l că nu înțelege procesul electoral american, după ce Andrzej Duda i-a transmis un mesaj de felicitare lui Joe Biden pe Twitter.

Președintele polonez a scris pe 7 noiembrie: „Felicitări lui Joe Biden pentru succesul campaniei prezidențiale. Pe măsură ce așteaptă nominalizarea de la Colegiul Electoral, Polonia este determinată să întrețină parteneriatul strategic Polonia-SUA la un nivel și o calitate înalte, pentru o alianță și mai puternică”. 

Referindu-se la acest mesaj, Jakub Zulczyk a scris că a studiat politica americană cu un deosebit interes și că „n-am auzit vreodată de o nominalizare a Colegiului Electoral”.

Total
0
Shares
Total
0
Share