Un monument de înșelăciune – Focus Prima TV

Un monument de înșelăciune

Sculptorul Ioan Bolborea a reusit să păcălească statul român cu peste 3 milioane și jumătate de euro Cel putin asa suspectează procurorii, care i-au percheziționat casa și l-au ridicat pentru audieri. Arristul ar fi realizat din alamă, în loc de bronz, mai multe monumente celebre din Capitală. Polițiștii au ridicat bani dar și mai multe sculpturi din atelierul său.

Între 2005 și 2016, Ioan Bolborea a încheiat contracte cu Primăria Generală a Capitalei prin care se angaja să realizeze monumente din bronz. Dar, potrivit polițiștilor, le făcea din materiale inferioare, cauzând un prejudiciu imens municipalității. Ancheta a pornit după ce Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic a depus plângere.

Într-o emisiune la care a fost invitat la finalul anului trecut, însuși sculptorul povestea un episod în care reprezentanții Primăriei Brașov îi cereau socoteală pentru sumele mari de bani pe care le cerea pentru monumente.

Și într-adevăr, nu vindea bronz. Vindea alamă, potrivit poliției Capitalei. Un alt episod a avut loc și în urmă cu doi ani.

Pe parcursul zilei, jurnaliștii Prima tv au încercat să obțină o reacție din partea artistului.

Polițiștii fac aum cercetări pentru înșelăciune în formă continuată cu consecințe deosebit de grave. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă până la 5 ani de închisoare.

Total
0
Shares
Total
0
Share