Un pacient cu arsuri grave așteaptă de şase zile să fie transferat în străinătate pentru tratament – Focus Prima TV

Un pacient cu arsuri grave așteaptă de şase zile să fie transferat în străinătate pentru tratament

Un bărbat cu arsuri grave așteaptă de şase zile să fie transferat în străinătate pentru tratament. Locul în Belgia a fost găsit de familie. Formalitățile trebuie făcute de medicii români care însă nu ar considera cazul o prioritate, susţin rudele pacientului.

Soția pacientului: “Mi-au spus că nu au reușit să trimită un mail către Belgia pentru că au o listă de priorități și că trebuia să le ia în ordine și probabil că noi eram undeva mai jos pe listă”.

Reporter: Cine v-a spus asta?

Soția pacientului: “Nu ştiu nume, cineva din departamentul asta care m-a sunat”.

Chiar dacă statul român nu a fost în stare să găsească un pat liber în 5 zile, familia a reuşit cu forţele proprii. Demersul trebuie însă continuat de autorităţi pentru ca pacientul să poată fi transferat.

Ciprian Isacu, medic din Belgia: “Există un loc pentru acest pacient și sunt la curent cu problema aceasta de vineri și de vineri am blocat acest pat sub rezervă achitării unui avans”.

Monica Althamer, consilier în Ministerul Sănătăţii: “În momentul în care familia a anunțat că sunt discuții cu Belgia, informaţiile au ajuns la DSU, ni s-a comunicat că trebuie discutat cu clinica exact cum va funcționa întregul demers,. Cum se va plăti de statul român, data, a rămas să se discute”.

Până când detaliile birocratice vor fi rezolvate, pacientul rămâne în secţia de reanimare de la Iaşi. Problema este că dacă starea lui de sănătate se agravează, nu va mai putea fi transferat. Mai mult decât atât, există riscul să facă şi infecţîi.

Total
0
Shares
Total
0
Share