Un vis devenit realitate - Focus Prima TV

Un vis devenit realitate

Visul unei școli moderne, care să le ofere copiilor toate condițiile propice de învățare, a devenit realitate petru zeci de elevi și profesori din satul ieșean Zbereni. Școala, nerenovată de ani buni, se degradese, iar încăperile nu mai semănau a clase. Pentru că dar din dar se face rai, Asociația BookLand a făcut toate demersurile pentru ca micuța școală să fie renovată. Cu o nouă înfățișare și dotări de ultimă generație, școala le oferă acum elevilor șansa la o educație normală!

Școala din Zbereni se află la doar 60 de kilometri de municipiului Iași. Prima generație de elevi care a învățat aici au fost copii anilor 60. De atunci și până acum i-au trecut pragul sute de generații care, an de an, și-au lăsat amprenta. Odată cu trecerea timpului, micuța școală din Zebreni a început să se degradeze. Pereții clădirii s-au zgorojit, băncile s-au rupt, iar în fiecare iarnă frigul intra pe sub geamuri. Acum, aici învață aproximativ 80 de elevi. Cu drag de carte, fiecare își dorește o școală cu dotări moderne. Visul elevilor, dar și al celor 20 de profesori a devenit realitate cu ajutorul Asociației Bookland care a recondiționat micuța unitate de învățământ.

Școala a căpătat o nouă înfățișare, iar când vine vorba de dotări, elevii nu duc lipsă de nimic.

Pentru fiecare cadru didactic, noua școală înseamnă modernitate și confort.

Chair și preotul paroh al satului a fost elev al școlii din Zbereni. Până să fie renovată cu ajutorul asociației Bookland,
școala arăta aproape la fel ca în anii 60.

Prima Tv și Asociația BookLand te invită să te alături campaniei Crede în bine! Împreună construim oameni! și să
donezi 2 euro pentru normalitatea în educație. Trimite un SMS cu cuvântul CONSTRUIM la 8845 pentru ca demersul
asociației să continue și pentru ca tot mai mulți elevi din mediul rural să aiba șansa la o educație normală.

Total
1
Shares
Total
1
Share