Una din cinci clădiri spitalicești NU are autorizație de securitate la incendiu. Printre ele, pavilionul de la “Matei Balș” unde a fost incendiul – Focus Prima TV

Una din cinci clădiri spitalicești NU are autorizație de securitate la incendiu. Printre ele, pavilionul de la “Matei Balș” unde a fost incendiul

Din cele 1.392 de clădiri ale unităților sanitare publice și private care funcționau în România la jumătatea lui decembrie, 302 nu dețineau autorizația de securitate la incendiu, însă 120 dintre ele au avize eliberate, se arată într-un raport al IGSU , în urma controalelor făcute după incendiul de anul trecut de la Spitalul din Piatra Neamț.

Potrivit sursei citate, 310 clădiri aveau autorizație de securitate la incendiu, 52 erau autorizate parțial, iar 728 nu necesitau obținerea documentului.
Pavilionul de la Institutul “Matei Balş” în care a izbucnit incendiul soldat cu cinci morți avea aviz din partea pompierilor , însă nu și autorizaţie, a declarat, vineri seară, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat. El a spus că, în urma unui control din noiembrie, ISU Bucureşti a stabilit clar lipsa autorizaţiei şi a fost dat un avertisment în acest sens. “Dar, vreau să se înţeleagă încă un lucru: existenţa autorizaţiei, poate că, chiar şi dacă era autorizat nu împiedica apariţia acestei tragedii”, a susținut Raed Arafat.
Potrivit legii, autorizația de securitate la incendiu certifică faptul că o construcție respectă prevederile reglementărilor tehnice de proiectare. Acest document conferă persoanelor fizice sau juridice, deținătoare ale construcțiilor, instalațiilor și ale altor amenajări, dreptul de a le edifica, de a le pune în funcțiune și de a le exploata din punctul de vedere al îndeplinirii cerinței de securitate la incendiu. Autorizația trebuie solicitată după admiterea recepției la terminarea lucrărilor și înainte de darea în funcțiune a clădirii.

Total
0
Shares
Total
0
Share