Stoltenberg: "Nu căutăm război cu Rusia". Blinken: "Suntem o alianţă defensivă, dar dacă conflictul vine la noi, ne apărăm"

Stoltenberg: "Nu căutăm război cu Rusia". Blinken: "Suntem o alianţă defensivă, dar dacă conflictul vine la noi, ne apărăm"

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat, vineri, că atacul Rusiei asupra centralei nucleare de la Zaporojie demonstrează cât de important este ca acest război să fie oprit. El a subliniat încă o dată că NATO nu e parte a conflictului şi nu caută război. La rândul său, secretarul de stat american, Antony Blinken, a declarat că alianţa e defensivă dar că dacă va fi nevoie fiecare centimetru din teritoriul NATO va fi apărat. 

"Condamnăm atacurile asupra civililor. Peste noapte am primit şi rapoarte despre atacurile de la centrala nucleară. Acest lucru demonstrează nechibzuinţa acestui război şi că este important să i se pună capăt, că Rusia trebuie să-şi retragă trupele şi să se angajeze cu bună credinţă pe calea diplomaţiei.

Furnizăm sprijin Ucrainei, dar în acelaşi timp NATO este o alianţă defensivă. Nu căutăm să intrăm în război cu Rusia, dar trebuie să ne asigurăm că nu există nicio neînţelegere privind angajamentul nostru de a ne proteja aliaţii. De aceea am suplimentat prezenţa forţelor NATO în estul alianţei. Această desfăşurare este defensivă. ", a spus Jens Stoltenberg.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt