Unitățile de primiri urgențe vor fi suprasolicitate – Focus Prima TV

Unitățile de primiri urgențe vor fi suprasolicitate

Situație gravă la Timișoara! Computerul Tomograf de la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș, acolo unde se
făceau majoritatea investigațiilor imagistice ale pacienților infectați cu noul coronavirus nu mai este functional! În fiecare lună, peste 3000 de persoane infectate cu Covid 19 erau evaluate pulmonar pe baza scanărilor realizate de radiologii unității sanitare. Acum, pacienții vor fi transferați către unitătile de primiri urgențe ale altor spitale, ceea ce ar putea duce la blocarea activității acestora.

Medicii de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara au atras atenția încă din luna ianuarie că din cauza volumului foarte mare de investigații imagistice zilnice există posibilitatea ca CT-ul să cedeze și au cerut ajutorul autorităților locale pentru achiziția unui nou aparat. Computerul Tomograf de la unitatea sanitara a intrat de mai bine de un an în lupta împotriva noului coronavirus și a realizat în ultimele 6 luni, aproape 10.000 de investigații imagistice, de 1000 de ori mai multe decât în 2019.

Cu alte cuvinte, dupa investigatia imagistica se poate spune daca pacientul are o forma usoara, medie sau severa de covid 19. Fara aceasta componenta esentiala, aparatul nu poate funcționa.

Sute de pacienți care erau aduși pentru triaj în unitatea sanitară vor trebui transferați către serviciul de urgență al
Spitalului Județean sau al Spitalului Municipal unde există asemenea aparate de investigații imagistice. Medicilor le este teamă că din cauza numărului mare de pacienti, Unitățile de Primiri Urgențe din cele două spitale și-ar putea bloca ctivitatea.

Medicii spun că după fiecare pacient infectat cu Covid 19, aparatul dar și încăperea în care se află acesta, trebuie
dezinfectate, ceea ce dureaza și astfel, pacientii non Covid vor trebui să aștepte.

Computerul Tomograf a fost achiziționat în 2018. Astăzi, autoritățile locale din Timiș au avut o întâlnire cu
reprezentanții spitalelor pentru a găsi o soluție pentru ieșirea din criză. Înlocuirea aparatului va dura cel puțin o săptămână, spun cei din conducerea spitalului Victor Babeș, iar numărul paciențior care ar trebui redirecționați spre alte unități sanitare va fi de oridinul sutelor.

Total
0
Shares
Total
0
Share