Universitatea de Vest Timişoara a lansat platforma de cercetare-inovare de dezvoltare în inteligenţă artificială – Focus Prima TV

Universitatea de Vest Timişoara a lansat platforma de cercetare-inovare de dezvoltare în inteligenţă artificială

Universitatea de Vest Timişoara (UVT) a lansat, luni, o platformă de cercetare, inovare şi dezvoltare a unui ecosistem de cunoaştere şi educaţie pe bază de reţele şi algoritmi de inteligenţă artificială, în care se va pilota dezvoltarea de aplicaţii de Inteligenţă Artificială (AI).

Prin această platformă, UVT va deveni un HUB pentru stimularea cercetării şi dezvoltării educaţionale în acest domeniu, în regiunea Banatului, cu o perspectivă naţională şi europeană. Acest HUB va purta denumirea de “Timişoara Research in Artificial Intelligence Network (TRAIN)”.

Rectorul UVT Marilen Pirtea a arătat că inteligenţa artificială face parte din viaţa noastră a dus la reducerea cu 18% a defectelor de fabricaţie, în timp ce producţia a crescut cu 20%, timpul de pregătire a comenzilor s-a redus cu 27% şi cu 45% a scăzut durata ciclului de producţie.

“Inteligenţa artificială este parte a vieţii noastre, nu trebuie să ne sperie acest lucru, că ni se vor lua locurile de muncă şi vom fi înlocuiţi de AI şi trebuie să înţelegem că viitorul presupune o colaborare şi o interacţiune între om şi maşină. (…) Este o evoluţie a vieţii noastre pe care trebuie să o considerăm ca parte, nu pericol. Economiile ecologice, industriile viitorului, spun că generează mai multe locuri de muncă decât vor pierde industriile poluante”, a explicat Marilen Pirtea.

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share