Urși traumatizați la ZOO – Focus Prima TV

Urși traumatizați la ZOO

Ursoaica Ina se numără printre cei peste 100 de urși salvați din grădinile zoologice, de la circuri, terase de restaurante sau locuri care nu ofereau condiții de trai decent! După mai bine de 20 de ani încă încearcă să treacă peste traumele trăite în asemenea locuri improprii. Ministrul Mediului a anunțat astăzi că măsurile pentru deținerea animalelor în grădinele zoologice vor fi înăsprite!

Ina încă mai are momente când se învârte în cerc, acesta fiind probabil traseul pe care îl făcea la grădina zoologică de unde a venit. Timp de 20 de ani a stat la grădina zoologică din Piatra Neamț. Acolo stătea înt-un spațiu mic, betonat, unde locul de mișcare era aproape inexistent. De 6 ani Ina a ajuns la sanctuar, dar traumele trăite timp de două decenii încă se resimt și acum.

Ministrul mediului spune că pe viitor va lua măsuri pentru ca astfel de situații să nu se mai întâmple.

Sanctuarul de urși „LIBEARTY” de la Zărnești a luat naștere după moartea unei ursoaice care era ținută pentru divertismentul oamenilor într-o cușă în curtea unui hotel din Bran. Ursoaica Maya nu a putut fi salvată din păcate. A ajuns în depresie și a început să se automutileze, tocmai pentru a scăpa de suferința pe care o ducea de atâția ani în acea cușcă. Cei care doresc sa ajute acest sanctuar pot directiona
fie cei 3,5% din impozitul pe venit, firmele pot directiona cei 20% impozit pe profit, sau pur si simplu sa intre pe site-ul asociatiei millionsoffriends.org si sa doneze. Doar cu ajutorul oamenilor pot face ca povestea acestor animale să nu se mai repete.

Total
0
Shares
Total
0
Share