Urșii ajung din nou aproape de oameni - Focus Prima TV

Urșii ajung din nou aproape de oameni

Locuitorii din mai multe zone ale țării trăiesc, în continuare, sub teroarea urșilor, care își părăsesc habitatul natural și coboară în orașe. Jandarmii din Slănic-Moldova au intervenit de trei ori pentru a-i scăpa pe cetățeni de amenințarea unui urs care s-a plimbat prin oraș. Și în județul Alba, la Ciugudul de Sus, autoritățile au transmis un mesaj RO-Alert în care anunțat prezența unui urs în localitate.

La Slănic-Moldova, în județul Bacău, oamenii au fost alertați de prezența unui urs în oraș. Jandarmi au fost chemați de trei ori pentru a-l alunga, însă acesta s-a întors de fiecare dată. Imaginile de pe o cameră de bord a unei mașini îl arată pe acesta traversând un bulevard din oraș. Autoritățile locale urmează, acum, să ia măsurile care se impun în privința animalului.

Și locuitorii din Ciugudul de Sus, județul Alba au fost neliniștiți o noapte întreagă, după ce autoritățile au semnalat prin mesaj RO-Alert prezența unui urs printre gospodăriile oamenilor. În urmă cu aproape o lună, nu la mare depărtare, în Ciugud, a fost alertă maximă. Un grup de patru urși a fost surprins alergând pe un câmp, la marginea localității.

În Brașov, o familie s-a trezit în weekend cu musafiri nepoftiți chiar în curtea lor. O ursoaică și puiul ei au intrat în
gospodăria acestora și s-au plimbat nestingheriți, în căutare de hrană. De teamă, aceștia nu au scos niciun sunet și a vorbit doar în șoaptă, așteptând ca animalele să plece. Într-un final, s-au retras în pădure, fără a pune în pericol viața vreunei persoane.

Imagini spectaculoase cu un urs au fost surprinse și în Parcul Național Retezat, în urmă cu câteva zile. De această dată, animalul nu mai reprezintă o amenințare, ci doar un deliciu pentru privitori. Acesta descoperă o cameră de supraveghere a faunei și o analizează atent

După ce constată că dispozitivul nu poate să îi țină de foame, ursul pleacă mai departe, printre arbori.

Total
0
Shares
Total
0
Share