Vacanțe cu pașaport de vaccinare – Focus Prima TV

Vacanțe cu pașaport de vaccinare

Românii ar putea fi obligați să călătorească în Bulgaria sau Grecia cu pașaport de vaccinare, din această primăvară. Liderii Uniunii Europene au cazut de acord în privința implementării unui așa-zis pașaport covid, care să le permită celor vaccinați să călătorească fără să mai facă teste suplimentare sau să stea în carantină. Ajungerea la un acord nu a fost simplă , surse de la Bruxelles spun că reuniunea în format online nu a fost lipsită de scântei.

Propunerea emiterii unui certificat de călătorie pentru cei care s-au vaccinat anti Covid a fost votată mai întâi în Comisia de Transport și Turism a Parlamentului European.

Pe de altă parte, țările nordice, printre care și Germania, erau îngrijorate de respectarea libertății de circulație în spațiul european pentru cetățenii care nu s-au vaccinat încă sau cei care din diverse motive nu se pot imuniza. Liderii Uniunii au ținut să se asigure că apariția unui pașaport covid depinde foarte mult și de accelerarea procesului de vaccinare a populației.

Liderii Uniunii sunt încrezători că, în pofida unor obstacole, se va atinge obiectivul propus de vaccinare a 60-70 la sută din populația Europei până în vară.

În cele trei luni pe care le au la dispoziție pentru emiterea acestor pașapoarte, oficialii europeni trebuie să stabilească și ce se va întâmpla cu cei care nu se vaccinează din diverse motive.

Total
0
Shares
Total
0
Share