Vaccinul a ajuns în capitală – Focus Prima TV

Vaccinul a ajuns în capitală

Primele doze de vaccin împotriva virusului SarsCov2 au ajuns la Institutul Cantacuzino din Capitală! Ele urmează să fie trimise la cele 10 unități medicale de boli infecțioase din țară pentru ca mâine dimineață să poată începe campania de vaccinare în România.

În jurul orei 8 dimineață, camionul cu cele 10 mii de doze ale vaccinului dezvoltat de BioNTech și Pfizer au ajuns în București. Camionul a intrat ieri în țară, prin Vama Nădlac, iar vaccinurile au fost transportate în gheață carbonică la o temperatură de – 80 de grade Celsius.

Săptămânal, România va primi în jur de 140 de mii de doze de vaccin.

În această seară, cele 10 mii de doze de vaccin din acest prim lot vor pleca către cele 10 spitale din țară aflate în linia întâi în lupta împotriva viruslui SarsCov2.

Vaccinul poate fi stocat pentru o perioadă de 6 luni. Condițiile în care serul trebuie păstrat sunt însă extrem de stricte. Dozele vor fi ținute la o temperatură care nu poate scădea sub minus 60 de grade Celsius.

Compania producătoare a vaccinului a decis ca livrările către România să se facă pe cale terestră.

Următoarea tranșă, de 120 de mii de doze, va intra luni în țară. Vaccinurile nu vor mai trece pe la Institutul Cantacuzino ci vor fi distribuite direct către toate centrele de vaccinare din țară.

Primul persoană care va fi imunizată pentru COVID va fi vaccinată mâine dimineață. Este vorba de un cadrul medical de la Institutul Național de Boli Infecțioase “Matei Balș” din Capitală.

Total
0
Shares
Total
0
Share