Vaccinul ne protejează cel puțin 8 luni – Focus Prima TV

Vaccinul ne protejează cel puțin 8 luni

Toate cele trei vaccinuri anti-COVID disponibile acum în România oferă protecție pentru cel puțin opt luni. Asta arată ultimele studii. Mai mult, răspunsul imun ar putea dura chiar doi ani, însă este nevoie de dovezi în acest sens. Cu cât virusul stă mai mult în circulație este posibil însă să apară și alte mutații, pentru care vaccinul s-ar putea dovedi ineficient. Soluția este să scoatem variantele actuale din circulație, prin
imunizarea unui procent cât mai mare din populație, spun experții.

Campania de vaccinare continuă în România cu trei tipuri de seruri disponibile: Pfizer, Moderna și Astra Zeneca. Cât timp voi avea imunitate?, se întreabă însă cei care fac vaccinul. Experții vin acum cu un posibil răspuns.

Cele trei tipuri de vaccin protejează aproape 100% împotriva formelor grave de COVID-19, spune Valeriu Gheorghiță. Studiile care analizează durata protecției oferite de vaccinuri sunt în plină desfășuarare și se vor întinde pe o durată de doi ani.

Tulpinile noi sunt cele care ridică probleme.

Și cu cât virusul stă mai mult în circulație, cu atât crește probabilitatea să apară și alte mutații. Ca să evite o luptă permanentă cu morile de vânt, omenirea are o singură soluție: vaccinarea rapidă a unui număr cât mai mare de oameni.

Israelul oferă cel mai bun exemplu de bune practici, după imunizarea a jumătate din populație. Doar 531 de persoane în vârstă de peste 60 de ani, din aproape 750.000 vaccinate cu ambele doze, au fost testate pozitiv.

Total
0
Shares
Total
0
Share