Vaccinurile au scăzut rata de infectare în Israel – Focus Prima TV

Vaccinurile au scăzut rata de infectare în Israel

Vești bune în războiul cu pandemia. Cu aproape jumătate din populație vaccinată, Israelul anunță o scădere dramatică a numărului de noi infectări. Autorităție din Uniunea Europeană nu se pot lăuda însă cu performanțe similare. Campania de imunizare întâmpină dificultăți din cauza numărului mic de doze disponibile, iar numărul deceselor cauzate de COVID- 19 a trecut de pragul de 700 de mii de persoane.

Israelul este campion mondial la vaccinare. Aproape toate persoanele de peste 60 de ani din Israel și mai bine de o treime din întreaga populație a fost vaccinată împotriva COVID. Iar succesul campaniei de imunizare se vede deja în statistici.

Între timp, guvernul de la Londra a rezervat deja mii de camere de hotel pentru carantinarea persoanelor care sosesc în Marea Britanie din 33 de țări cu risc epidemiologic ridicat. Statele de pe lista roșie includ Portugalia, America de Sud, Africa de Sud și Emiratele Arabe Unite.

La un an de la izbucnirea pandemiei de coronvirus, boala a provocat deja peste 700 de mii de de decese doar în Europa. Italia se apropie vertiginos de pragul de 100 de mii de oameni răpuși de boală, în vreme ce țări precum Spania și Germania au raportat depășirea pragului de 60 de mii de persoane ucise de noul coronavirus.

Total
0
Shares
Total
0
Share