Văcuța eroină a fătat trei viței – Focus Prima TV

Văcuța eroină a fătat trei viței

Un eveniment deosebit și destul de rar a avut loc într-o comună arădeană. O văcuță a adus pe lume nu mai puțin de 3 vițelușe, un fapt cu totul neobișnuit pentru specia sa, care a trezit acum curiozitatea întregii comunități. Vițeii sunt sănătoși, dar pentru că sunt prea mulți pentru o singură văcuță, aceștia sunt hrăniți cu biberonul.

Evenimentul extrem de rar s-a produs în comuna Șiria, aflată la 25 km de municipiul Arad. Este pentru prima dată când în localitate se întâmplă așa ceva. Văcuța eroină se numește Florica, are 6 ani, și este din rasa balțată românească. În gospodăria în care trăiește mai sunt alte 5 văcuțe, dar Florica este cea mai spornică.

Florica este la cea de-a 3-a fătare și de fiecare dată a adus pe lume tot mai mulți viței.

Cele 3 vițelușe sunt obținute prin însămânțare artificială, sunt sănătoase și beau câte un litru de lapte, de 4 ori pe zi. Așa că pentru a le ajuta mama, toată familia le hrănește cu un biberon special.

Nașterea celor 3 vițelușe a stârnit curiozitatea localnicilor, mai ales că în toată comuna nu s-a mai văzut așa ceva.

Două dintre vițelușe vor fi numite Mândruța și Joiana, la dorința unei prietene a familiei, iar a 3-a va primi numele de la proprietari. Rasa balțată românească este cunoscută pentru calitatea și cantitatea de lapte pe care îl dă… de până 25 de litri în fiecare zi.

Total
0
Shares
Total
0
Share