Valul 5 al pandemiei aduce noi restricții - Focus Prima TV

Valul 5 al pandemiei aduce noi restricții

Profimedia

Valul cinci al pandemiei pune stăpânire pe tot mai multe state europene. Iar autoritățile reacționează cu metoda deja consacrată. Introducerea de restricții. Slovacia a impus deja carantină la nivel național pentru următoarele 2 săptămâni. Decizia îi vizează inclusiv pe cei vaccinați

În urma creşterii accelerate a numărului de îmbolnăviri şi a supra-aglomerării spitalelor, guvernul slovac a instaurat un lock down național. Printre restricţiile impuse se numără închiderea tuturor localurilor publice şi a magazinelor neesenţiale, iar deplasările vor fi permise doar pentru a merge la locul de muncă, la şcoală şi la medic.

Pe fondul agravării situației epidemiologice, și alte state iau măsuri dure. De pe 6 decembrie, italienii nevaccinaținu vor mai avea acces în localuri publice, săli de cinema sau evenimente sportive. În ceea ce priveşte mijloacele de transport în comun, și aici va fi necesară prezentarea certificatul verde.

De asemenea, guvernul italian a extins vaccinarea obligatorie pentru angajaţii din mai multe domenii ale sectorului public, precum educaţie și armată. În ceea ce priveşte lucrătorii sanitari, aceştia vor trebui să se imunizeze cu a treia doză pentru a-şi păstra locurile de muncă.

Total
0
Shares
Total
0
Share