Valul al patrulea al pandemiei, tot mai aproape - Focus Prima TV

Valul al patrulea al pandemiei, tot mai aproape

Europa se îndreaptă cu pași repezi spre valul patru al pandemiei de coronavirus. O spune chiar ministrul francez al Sănătăţii care avertizează că varianta delta a coronavirusului se răspândeşte accelerat pe continent. Peste Canalul Mânecii însă, autorităţile de la Londra au decis ca purtarea măştilor de protecţie să devină opţională.

Într-o postare pe Twitter, ministrul sănătății din Franța, Olivier Veran, a avertizat cu privire la iminenţa unui al patrulea val de coronavirus. În acest context, înaltul oficialul le-a cerut francezilor să se vaccineze. Este singura modalitate de a diminua impactul răspândirii mutaţiei Delta

Pentru a accelera procesul de vaccinare, autoritățile din Hexagon vor să introducă imunizarea obligatorie a cadrelor medicale și a angajaţilor din azilurile de bătrâni. Până în prezent, mai puțin de 60% dintre lucrătorii sanitari din Franța au fost imunizaţi pentru COVID-19.

Deși varianta Delta se răspândește cu rapiditate și în Marea Britanie, guvernul de la Londra merge mai departe cu
programul de relaxare a restricţiilor. Din 19 iulie, purtarea măştii de protecţie va deveni opţională.

Până în prezent, 64% dintre adulții din Marea Britanie au fost vaccinați complet pentru COVID-19, ceea ce însemnă că țara se apropie cu rapiditate de imunitatea colectivă.

Total
0
Shares
Total
0
Share