Vas de croazieră dedicat exclusiv Deltei – Focus Prima TV

Vas de croazieră dedicat exclusiv Deltei

O navă de croazieră fluvială cu o capacitate de 80 de locuri este noutatea sezonului 2021 în Delta Dunării, turiştii care vor urca la bordul acesteia urmând să aibă parte de excursii pe braţele fluviului, dar şi de noi produse turistice pe malul ucrainean al Dunării.

Proprietarul navei, Marius Crifţonencu, a declarat, pentru AGERPRES, că a decis să investească într-o nouă facilitate turistică, după ce de la mijlocul anului trecut a avut o afacere cu un hotel plutitor în Rezervaţie.

“Anul trecut a fost un sezon bun pentru noi şi în acest context am decis ca în acest sezon să le ofer turiştilor posibilitatea unor excursii de 4 până la şapte zile pe braţele Dunării. Destinaţiile finale vor fi Sulina, Sfântu Gheorghe şi Ismail (localitate aflată pe malul ucrainean al braţului Chilia, n.red.)”, a afirmat Crifţonencu.

Vasul are terasă exterioară, şezlonguri, jacuzzi, restaurant şi, spre deosebire de alte unităţi de cazare din Deltă, ar putea fi deschis şi în timpul iernii.

“Ocazional, pe zonele Crişan şi Sfântu Gheorghe, organizăm şi excursii spre lacurile şi canalele Deltei, cu prezentarea tradiţiilor locale, a localităţilor, dar cu invitarea la bord a persoanelor de etnie ucraineană, greacă, rusească şi a artiştilor români care să le ofere spectacole invitaţilor”, a menţionat proprietarul navei.

El a mai spus că, în contextul crizei sanitare, nava nu va pleca niciodată de la mal încărcată la capacitate maximă, astfel încât turiştii să se simtă în siguranţă.

Potrivit Asociaţiei de Management al Destinaţiei Turistice Delta Dunării (AMDTDD), unul din atuurile noului produs turistic constă în faptul că va putea fi deschis şi iarna turiştilor.

“La Ismail, oaspeţii vor putea degusta vinuri şi vor putea vizita Cetatea Albă. Noul vas de croazieră completează armonios produsul turistic din Deltă şi se alătură hotelurilor plutitoare care oferă vacanţe inedite în rezervaţie. Avantajul acestui tip de vacanţă este că se poate accesa toată delta, într-un sejur de şapte nopţi”, a precizat preşedintele AMDTDD, Cătălin Ţibuleac.

Turismul cu navele de croazieră fluvială a cunoscut o creştere importantă până la debutul crizei sanitare. Până anul trecut, aproape 300 de nave veneau anual din Germania pe Dunăre până în Deltă, însă în 2020 doar 14 dintre ele au mai acostat pe raza judeţului. 

Sursa: Agerpres

Total
0
Shares
Total
0
Share