Vești bune pentru sportul românesc - Focus Prima TV

Vești bune pentru sportul românesc

Mai mulți bani pentru sportul juvenil! Primăriile vor aloca mai mult de o treime din bugetul dedicat sportului pentru copii și juniori. Proiectul a trecut deja de Camera Deputaților și merge spre promulgare la președintele Klaus Iohannis.

Sportul românesc primește o mână de ajutor! Camera Deputaților a adoptat un proiect de lege care obligă
primăriile să aloce cel puțin 30% din bugetul pentru sport către copii și juniori. Este o creștere semnificativă, în condițiile în care până acum, copiii primeau doar 4% din buget. Restul mergea la seniori.

Autoritățile locale pot finanța orice ramură sportivă și orice tip de structură sportivă, de drept public sau privat. Condiția este ca structura sportivă să se afle pe raza unității teritorial-administrative respective.

Scopul acestui proiect este ca antrenorii de la copii și juniori să aibă salarii decente, iar cei mici să beneficieze de condiții care să le ușureze drumul spre performanță. În acest moment, primăriile acordă bani pentru activitățile sportive ale mai multor cluburi, chiar și de fotbal. Noul proiect nu pare să afecteze cluburile din prima ligă.

CSM București este clubul local cu cel mai mare buget din România. Peste 9 milioane de euro au fost alocate în 2022. Cea mai mare parte din buget a mers la echipa de handbal feminin, care joacă an de an în Liga Campionilor. Conform noii legi, 2,7 milioane de euro vor ajunge către copii și juniori.

Total
1
Shares
Total
1
Share