Călătorie prin Transilvania cu mocăniţa

Călătorie prin Transilvania cu mocăniţa

Are peste 70 de ani, dar încă îi plimbă pe turişti prin tărâmurile de basm ale Transilvaniei. Mocăniţa din Sovata a pornit voiniceşte la drum, într-un nou sezon. Iar turiştii se înghesuie deja să asculte fascinanta sa poveste şi să admire, din mers, pădurile şi colinele din staţiunea mureşeană.

Cu mocăniţa din Sovata, turiştii descoperă o altă lume, cu peisaje unice, legende şi mistere. Trenul circulă cu cel mult 35 de km, astfel că vizitatorii pot descoperi, pe îndelete, pădurile şi Munţii Gurghiului, iar experienţa este de neuitat. Locomotiva a fost construită în 1949 în Polonia şi funcţionează cu cărbune şi lemn de esenţă tare.

Traseul mocăniţei este de 14 km şi se face pe o cale ferată care datează tocmai din 1912. Durează două ore dus-întors, cu o pauză de o jumătate de oră. De la Sovata la Valea Cetăţii, turiştii nu au timp să se plictisească. Şi pentru ca totul să fie… de poveste, pasagerii mocăniţei au parte de surprize specifice zonei.

Mocăniţa de la Sovata are 5 vagoane de tip gondolă, cu au o lungime de 11, 12 metri fiecare. O călătorie costă 60 de lei pentru adulţi şi 40 pentru copii.

foto: facebook.com/mocanitasovatacampucetatii

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt