Nivelul de poluare, depăşit de 17 ori în Bucureşti

Nivelul de poluare, depăşit de 17 ori în Bucureşti

Noaptea trecută nivelul de poluare din Bucureşti a crescut brusc. Limita maximă admisă a fost depăşită de 17 ori. Valul de poluare se pare că a venit dinspre Ilfov spre Capitală din cauza oamenilor care ard constantat cauciuri şi cabluri. Mirosul era greu de suportat. Asupra Capitalei a fost, timp de câteva ore, o ceaţă densă.

La ora 20.00 lucrurile au început să se schimbe brusc şi deasupra Capitalei s-a aşezat o ceaţă densă. Timp de o oră, pănă la 21.00 limita maximă admisă de particule mici a fost depăşită de 17 ori. De la această oră nivelul de poluare a început să scadă. Cu toatea acestea,până dimineaţă limita a fost depăşită de şase ori.

Mirosul puternic se resimţea din Sinteşti până în Pipera. Acest lucru se întâmplă pentru că în centrul Capitalei este mai cald cu 10 grade faţă de Ilfov. Imediat după ce apune soarele, aerul cald se ridică şi trage cu putere aerul rece din comunele din apropiere. Astfel că, în oraş vine tot fumul din periferie.

Doar în Bucureşti mor anual 2869 de oameni din cauza poluării. România este ţara din Uniunea Europeană cu cele mai multe victime provocate de aerul toxic.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt