Ori pisica, ori Hristos

Ori pisica, ori Hristos

,,Cine nu se leapădă de pisică, ajunge în Iad!” Este mesajul halucinant al unui preot postat pe o reţea de socializare. Matei Vulcănescu este ortodox, slujeşte în Grecia şi le-a transmis urmăritorilor săi că cei care au animale de companie nu vor moşteni Împărăţia Cerurilor şi trebuie să aleagă: ori pisica, ori Hristos! Postarea a stârnit un val de comentarii din partea iubitorilor de animale, iar Biserica Ortodoxă Română a avut o reacţie dură la adresa lui.

,,Închinătorii la pisici şi câini nu vor moşteni Împărăţia Cerurilor! Cine ţine animale în casă şi îi substituie oamenilor afirmând că sunt mai buni ca oamenii pentru care a murit Hristos". Aşa sună mesajul preotului Matei Vulcănescu. Omul bisericii spune că oamenii care au animale de companie şi le îngrijesc nu merită să ajungă în Rai. Acesta face o comparaţie între pisică şi Iisus Hristos.

Mesajele preotului referitoare la pisici şi câini i-au făcut pe iubitorii de animale să reacţioneze. Preotul Matei Vulcănescu slujeşte în comunitatea de români din Grecia. Nu aparţine de BOR şi este cunoscut printre preoţi pentru reacţiile sale, spune purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe, Vasile Bănescu.

Reprezentanţii Asociaţiilor de Animale spun că nu este prima dată când văd că preoţii au un comportament revoltător faţă de necuvântătoare. Matei Vulcănescu nu este la prima afirmaţie şocantă de acest fel. În 2016 a avut un mesaj pentru femeile care aleg să facă avort. La acea vreme a spus că e mai bine să nască, să boteze şi apoi să omoare copiii pentru că ar fi un păcat mai mic.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt