Ultima zi de pelerinaj la Mănăstirea Nicula

Ultima zi de pelerinaj la Mănăstirea Nicula
foto: facebook.com/ManastireaNiculaOficial

Este sărbătoare mare pentru credincioşii ortodocşi şi catolici. Este Sfânta Maria Mare. Mănăstirile şi bisericile au fost pline. Enoriaşii s-au adunat întru rugăciune. La mănăsitrea Nicula din judeţul Cluj mii de oameni au ajuns în pelerinaj. Icoana considerată făcătoare de minuni, a fost scoasă din biserică, iar credincioşii s-au rugat în tihnă. 

Mănăstirea Nicula este an de an locul în care mii de oameni îşi găsesc liniştea în această zi sfântă. Curtea a devenit neîncăpătoare pentru toţi cei care au venit să se închine la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului. Mulţimea de oameni a rămas la mănăstire şi pentru slujbă. A fost o procesiune cu totul impresionantă. 

După multe ore de rugăciune, credincioşii s-au aşezat cuminţi la coadă pentru o porţie de mâncare. Sarmalele i-au îmbiat cu mirosul lor pe cei aflaţi în curtea mănăstirii. 

Mănăstirea Nicula este unul dintre cele mai vizitate mănăstiri din România, renumită pentru icoana considerată făcătoare de minuni. Despre aceasta se spune că a lăcrimat timp de 26 de zile în anul 1699.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt