Vor putea fermierii să irige din foraje? Răspunsul ministrului agriculturii – Focus Prima TV

Vor putea fermierii să irige din foraje? Răspunsul ministrului agriculturii

HOLTVILLE, CA – OCTOBER 08: Mexican agricultural workers cultivate romaine lettuce on a farm on October 8, 2013 in Holtville, California. Thousands of Mexican workers cross the border legally each night from Mexicali, Mexico into Calexico, CA, where they pick up work as agricultural day laborers in California’s fertile Imperial Valley. Although the Imperial Valley, irrigated from water diverted from the Colorado River, is one of the most productive agricultural areas in the United States, it has one of the highest unemployment rates in California, at more than 25 percent. Mexican farm workers commute each day from Mexicali to work in the fields for about $9 an hour, which many local U.S. residents shun as too low pay. (Photo by John Moore/Getty Images)

Problema irigațiilor prezintă un interes din ce în ce mai mare pentru fermierii români, mai ales după seceta de anul trecut. Unii dintre aceștia lucrează pământul în zone care nu beneficiază de o rețea hidrografică supraterană care să le permită să irige, așa că sunt nevoiți să recurgă la alte metode. Într-o conferință online, ministrul agriculturii, Adrian Oros, a fost întrebat despre posibilitatea ca fermierii să beneficieze de măsuri de sprijin pentru a realiza irigații din foraje.

”Este un răspuns pe care și eu l-am cerut celor de la Mediu, pentru că permisiunea de a se fora mai ales la o anumită adâncime o dau ei, cei care sunt responsabili de această resursă de apă – și de resursele supraterane, dar și de cele subterane. Ei au niște studii, niște expertize după care pot să dea permisiunea să se facă foraje la o anumită dimensiune pentru diverse utilități”, a subliniat șeful MADR în cadrul conferinței „Orașe și Comunități. Viziunea 2030”.

Total
0
Shares
Total
0
Share