Vor să-şi lase baltă afacerile din România. „Mă gândesc serios să plec la cules de struguri în Franţa: 80 euro/zi“ - Focus Prima TV

Vor să-şi lase baltă afacerile din România. „Mă gândesc serios să plec la cules de struguri în Franţa: 80 euro/zi“

Fermierii, cei din legumicultură cu precădere, caută soluţii de avarie pentru situaţia în care se află şi se pregătesc inclusiv de proteste, dar şi să ia calea străinătăţii. Preţurile la care îşi vând produsele sunt atât de mici încât nu-şi vor acoperi în acest an cheltuielile.

Dialogul nu pare să fie calea de rezolvare a problemelor lor, spun legumicultorii care de câteva săptămâni – de când vând la cele mai mici preţuri din ultimii 30 de ani, se plâng aceştia – tot semnalează autorităţilor „anomaliile“ din piaţă.  În România pătrund mii de TIR-uri cu marfă, şi cu acte în regulă, dar şi fără documente legale, iar astfel de importuri i-au băgat pe producătorii români în faliment, samsarii îşi fac şi ei de cap în pieţele en-gros necontrolate serios de zeci de ani.  Iar peste toate, cei care au reuşit să stabilească relaţii cu retaileri au zile în care fie se întorc de la poarta fabricii pentru că supermarketul nu mai „înghite“ marfă românească, fie se văd nevoiţi să accepte preţuri mai mici decât cele stabilite iniţial. 

Total
0
Shares
Total
0
Share