Vreme mai rece decât normalul perioadei şi precipitaţii moderate cantitativ, în perioada 11 - 24 octombrie - Focus Prima TV

Vreme mai rece decât normalul perioadei şi precipitaţii moderate cantitativ, în perioada 11 – 24 octombrie

Valorile termice estimate de către meteorologi, pentru următoarele două săptămâni, vor fi mai coborâte decât cele caracteristice ale perioadei, în timp ce, din punct de vedere pluviometric, probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată în aceste zile, arată prognoza publicată, luni, de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), valabilă în perioada 11 – 24 octombrie.

În Banat, după o zi caldă, în prima săptămână, regimul termic va fi caracterizat de valori termice diurne mult mai coborâte decât cele specifice celei de-a doua decade a lunii octombrie, cu maxime medii de 12 – 14 grade, în timp ce minimele nocturne vor fi, în medie, de 5 – 7 grade, apropiate de cele normale. Începând din 18 octombrie până pe 22 octombrie, se estimează încălzirea treptată a vremii, astfel că media regională a temperaturilor maxime va ajunge la 19 grade, iar cea a minimelor va fi de 8 grade. În ultimele două zile ale celei de-a doua săptămâni nu vor fi variaţii termice semnificative aşa încât vremea se va menţine caldă pentru a doua jumătate a lunii octombrie. Probabilitatea pentru ploi mai frecvente şi moderate cantitativ va fi mai ridicată în intervalele 11 – 12 şi 14 – 17 octombrie. În a doua parte a intervalului de referinţă, vor fi posibile în puţine zile ploi slabe, cu caracter local.

În regiunea Crişanei, în prima săptămână, exceptând ziua de 11 octombrie, regimul termic va fi caracterizat de valori termice diurne mai coborâte decât cele specifice celei de-a doua decade a lui octombrie, cu maxime medii de 13 – 16 grade, în timp ce minimele nocturne vor fi, în medie, de 4 – 7 grade, apropiate de cele normale. Începând din 18 octombrie până pe 22 octombrie, se
estimează încălzirea treptată a vremii, astfel că media regională a temperaturilor maxime va ajunge la 18 grade, iar cea a minimelor va fi de 7 – 8 grade. În ultimele două zile ale celei de-a doua săptămâni variaţiile termice ale acestor valori vor fi nesemnificative aşa încât vremea se va menţine caldă pentru a doua jumătate a lunii octombrie. Probabilitatea pentru ploi locale, izolat moderate cantitativ va fi mai ridicată în intervalele 11 – 14 şi 16 – 17 octombrie. În a doua parte a intervalului de referinţă, vor fi posibile în puţine zile ploi slabe, în general pe arii restrânse.

În Transilvania, după o zi normal de caldă, valorile maxime diurne ale temperaturii aerului vor rămâne scăzute până la sfârşitul primei săptămâni şi se vor situa, în medie, între 10 şi 12 grade. Începând din 18 octombrie, vremea va intra într-un proces de încălzire ce se va resimţi la temperaturile maxime, care vor ajunge la valori, în medie, de 15 – 17 grade în a doua parte a celei de-a doua săptămâni. Pe parcursul celor două săptămâni, temperaturile minime vor fi, în medie, mai scăzute decât cele înregistrate în mod obişnuit în luna octombrie şi se vor situa, în general, între 2 şi 5 grade, în unele nopţi fiind valori negative în estul regiunii. În ansamblu, regimul pluviometric va fi normal, însă în prima săptămână, probabilitatea pentru precipitaţii în general moderate va fi mai ridicată.

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share