Vremea se răcește în toată țara. ANM a emis o avertizare valabilă începând de duminică seara - Focus Prima TV

Vremea se răcește în toată țara. ANM a emis o avertizare valabilă începând de duminică seara

Codul galben anuntat de meteorologi a adus ninsoare, ploaie si temperaturi scazute in Bucuresti, luni, 19 noiembrie 2018. Inquam Photos / Adriana Neagoe

O informare meteo de precipitații, vreme rece și intensificări ale vântului a fost emisă de Administrația Națională de Meteorologie, duminică. Avertizarea este valabilă la nivelul întregii țării până marți dimineața. 

Conform prognozei de specialitate, în intervalul 21 martie, ora 23:00 – 23 martie, ora 10:00, aria precipitaţiilor moderate cantitativ (15 – 20 l/mp) va cuprinde treptat sudul şi sud-estul ţării, unde vor fi ploi, lapoviţă, dar şi perioade cu ninsoare. În Carpaţii Meridionali şi de Curbură va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă peste cel foarte consistent depus anterior.

De asemenea, precipitaţii, slabe cantitativ, predominant sub formă de ninsoare se vor semnala pe arii restrânse în Transilvania şi în restul zonei montane, iar vântul va prezenta intensificări locale şi temporare în special în Dobrogea şi în Muntenia, precum şi la munte, cu viteze în general de 40 – 50 km/h.

Vremea va fi deosebit de rece în cea mai mare parte a ţării şi pe parcursul zilei de luni în regiunile sudice şi sud-estice valorile termice vor fi cu 10 grade mai scăzute faţă de mediile climatologice ale perioadei.

Total
0
Shares
Total
0
Share