Washingtonul denunţă alegerile locale "fraudate" din Venezuela - Focus Prima TV

Washingtonul denunţă alegerile locale “fraudate” din Venezuela

Statele Unite l-au acuzat luni pe preşedintele venezuelean Nicolas Maduro că a “fraudat în mare măsură” alegerile regionale şi locale de duminică, care în opinia lor nu au fost nici libere, nici corecte, notează AFP.

“Regimul Maduro i-a privat din nou pe venezueleni de dreptul lor de a participa la un proces electoral liber şi echitabil”, a declarat şeful diplomaţiei americane, Antony Blinken, într-un comunicat.

“Temându-se de vocea şi votul venezuelenilor, regimul a fraudat în mare măsură procesul pentru a stabili rezultatul acestor alegeri cu mult înainte ca primul buletin să fie aruncat în urne”, a adăugat el, referindu-se la “arestări arbitrare”, la “incriminarea activităţii partidelor politice”, “interzicerea unor candidaţi”, “cenzura mass-media” şi alte “metode autoritare care practic au înăbuşit pluralismul politic”.

Antony Blinken a salutat partidele, candidaţii şi alegătorii care au participat la scrutin pentru “a păstra” un spaţiu democratic, deplângând în acelaşi timp că Nicolas Maduro aproape că l-a făcut “să dispară”.

Puterea şefului statului, a cărui realegere la preşedinţia Venezuelei în 2018 nu este recunoscută de Washington şi o parte a comunităţii internaţionale, a câştigat o victorie zdrobitoare la alegerile regionale de duminică, cu 20 din 23 de posturi de guvernator şi primăria capitalei Caracas.

Opoziţia divizată a participat pentru prima dată la alegeri din 2017, după boicotarea alegerilor prezidenţiale şi legislative. În pofida apelurilor la unitate, ea nu a reuşit să fuzioneze.

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share