Zâna cea bună a câinilor fără stăpân – Focus Prima TV

Zâna cea bună a câinilor fără stăpân

La Focșani, animalele fără stăpân și-au găsit o zână. În fiecare zi, o femeie, împreună cu soțul ei, pregătesc patrupedelor mâncare. Multora ajung chiar să le găsescă și un stăpân. Sute de câini și pisici au fost salvate, chiar dacă de-a lungul timpului cei doi au primit injurii și chiar amenințări.

De 10 ani, familia Verdețu are grijă de câinii fără stăpân din Focșani. Zilnic, le pregătesc oale cu mâncare, pentru care cheltuiesc lunar, din salariul propriu, 1.000 de lei. Acum, patrupedele știu deja că doamna Rita și soțul său, Florinel, au grijă de ele și cunosc și locul unde în fiecare zi se servește masa.

Toată familia dă o mână de ajutor în timpul liber, însă doamna Rita este cea care a fost numită zâna cea bună a câinilor și pisicilor. Familia Verdețu are la rândul său acasă 2 câini și 3 pisici, pe care i-a salvat, bolnavi fiind. Una dintre catelușe avea picioarele rupte.

Cei doi soți sunt îngeri păzitori și pentru animalele vecinilor. Constantin a salvat de pe stradă 4 câini, însă nu își permite să îi hrănească. Așa că primește ajutor din partea familiei Verdețu.

Din păcate însă, atât soții Verdețu, cât și Constantin au fost jigniți și amenințați de-a lungul timpul pentru gestul pe care îl fac.

Oamenii speră ca Poliția Animalelor să îi pedepsească pe cei care nu au grijă de necuvântătoare.

Instituția destinată protejării necuvântătoarelor nu funcționează deocamdată. Însă sunt șanse mari ca în viitorul apropiat ea să devină realitate. La nivelul IPJ Vrancea au fost scoase deja la concurs 6 posturi: 2 de medic veterinar, unul de ofiter si 3 posturi de agent de politie.

Total
0
Shares
Total
0
Share