Zboruri puține, aeroport reorganizat – Focus Prima TV

Zboruri puține, aeroport reorganizat

Începând de astăzi sunt mai puține ghișee și porți de îmbarcare pe Aeroportul Otopeni! Din cauza traficului aerian redus,s-a decis concentrarea activității pe jumătate din terminal. Luna ianuarie a venit cu o scădere de peste 60 de procente a numărului de zboruri, față de aceeași perioadă a anului trecut! Așa cum era de așteptat, pandemia de covid- 19 a fost cauza principală!

Anul 2021 a început cu o scădere în ceea ce privește transportul aerian. 4.310 de curse s-au înregistrat în TOATĂ luna ianuarie, mai exact, cu aproape 60 la sută mai puțin față de aceeași luna a anului 2020, când au fost înregistrate peste 10 mii 500 de decolări și aterizări.

Astfel, dacă în luna ianuarie a lui 2020, peste un milion 72 de mii de pasageri tranzitau aeroportul Henri Coandă, luna trecută nu au trecut mai mult de 231 de mii 800 de oameni. Scăderea dramatică a traficului aerian nu se întâmplă însă numai în țara noastră.

Iar situația aceasta s-a regăsit pe toate aeroporturile din România!

Primul impact al scăderii a fost vizibil în martie a anului 2020, când s-au înregistrat cu 44 la sută mai puține zboruri față de anul 2019. Impunerea restricțiilor și cu schimbări ale preferințelor în ceea ce privește călătoriile au adus scăderi substanțiale. În lunile aprilie, mai și iunie ale anului 2020, au fost și cu 91 la sută mai puține zboruri.

Cele mai mari scăderi din luna ianuarie a zborurilor comerciale au fost resimțite în Ungaria, unde
traficul de pe aeroport a înregistrat o scădere de 83 la sută față de 2020. Nici în Austria sau Irlanda lucrurile nu au stat mai bine, unde zborurile au avut un număr mai redus cu peste 81 la sută, respectiv 79,4 la sută.

La nivel european, zborurile au înregistrat o scădere de 68,1 la sută în luna ianuarie, față de aceeași perioadă a anului trecut. Acest lucru a adus cu sine și modificări pe cel mai important aeroport din țară.

Total
0
Shares
Total
0
Share