Zeci de operații după întâlnirea cu ursul - Focus Prima TV

Zeci de operații după întâlnirea cu ursul

Un bărbat de 29 de ani din Harghita a fost atact de urs! Avea răni grave, asa că medicii au cerut ajutorul unui elicopter SMURD pentru a-l transporta la Spitalul de Urgență din Târgu Mureș. Și nu este singurul caz din ultima săptămână. Locuitorii din acest județ trăiesc în fiecare zi cu spaima că ar putea fi omorâți de sălbăticiunile care coboară dn pădure. Autortățile cunosc situația și caută rezolvare. Însă, recunosc, se lovesc mereu de aceeași problemă- birocrația și lipsa de finanțare.

Bărbatul a fost adus la spital cu un elicopter Smurd. Era singur în pădure când a fost atacat de urs. Cu ultimele puteri a reușit să sune după ajutor.

Nu este, însă, singurul caz. Un alt bărbat din același județ a avut nevoie de zeci de operații de reconstrucție facială. S-a plimbat 4 ani prin spitalele din România, Ungaria și Germania. Întâlnirea cu ursul a lăsat, însă, urme adânci și vizibile. Atât la nivel fizic cât mai ales psihic.

Medicii din Harghita spun că astfel de cazuri au început să devină o obișnuință în spitalele din județ.

Reprezentanții consiliului județean recunosc, de asemenea, că problema se agravează de la an la an.

Soluția, spun ei, ar fi atragerea de fonduri europene pentru ezvolrtarea unor programe de gestionare a situației. Dar și montarea de garduri electrice. Însă, până acolo este cale lungă iar principala piedică este birocrația.

Total
0
Shares
Total
0
Share