Ancheta corupției de la permisele auto a ajuns la Timișoara. În doar patru luni, polițiștii au primit mită de aproape 400 de ori - Focus Prima TV

Ancheta corupției de la permisele auto a ajuns la Timișoara. În doar patru luni, polițiștii au primit mită de aproape 400 de ori

Zece polițiști rutieri din Timișoara sunt suspectați că au luat în ultimele patru luni mită de 384 de ori, pentru înmatricularea unor mașini fără programare.

Zece agenți de poliție de la SRPCIV – Compartimentul Înmatriculare și Evidență a Vehiculelor Rutiere Timișoara au fost duși la audieri luni dimineață, informează Direcția Generală Anticorupție.

În urma cercetărilor s-a stabilit că, timp de patru luni, în perioada ianuarie – mai 2021, aceștia ar fi cerut și primit mită, prin intermediari, în mod repetat, diferite sume de bani cuprinse între 20 și 100 de lei, totalizând aproape 100.000 de lei. În schimb, ei și-ar fi încălcat sarcinile de serviciu. Ar fi înmatriculat mașini fără programare sau prin ar fi procesat mai multe dosare de înmatriculare auto la o singură programare.

În perioada menționată, cercetările au evidențiat că ar fi avut loc 384 de acte materiale de luare de mită.

Cei zece agenți de poliție sunt audiați luni de către un procuror la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, urmând ca acesta să ia măsurile preventive legale, potrivit sursei citate.

Total
0
Shares
Total
0
Share