Arctica poate deveni luxuriantă și verde în viitor. “Nu e o problemă care să apară peste 20 de generații, ci poate chiar în 50 de ani” – Focus Prima TV

Arctica poate deveni luxuriantă și verde în viitor. “Nu e o problemă care să apară peste 20 de generații, ci poate chiar în 50 de ani”

Cu aproximativ 125.000 de ani în urmă, zone întregi din Arctica erau verzi, fiind acoperite de vegetație și arbuști. Pe măsură ce schimbările climatice au dus la încălzirea regiunii, oamenii de știință spun că Arctica ar putea deveni din nou verde.

Cercetătorii au analizat sute de mostre de ADN ale unor plante vechi de milenii, găsite pe fundul unui lac de pe insula Baffin, a cincea cea mai mare insulă din lume. Potrivit cercetătorilor de la universitatea din Colorado, această insulă nu a avut întotdeauna temperatura medie anuală de sub -9,5 grade Celsius. În urma analizelor făcute, ei au făcut descoperiri impresionante cu privire la speciile care existau în Arctica acum 125.000 de ani.

Au constatat, astfel, că mesteacănul pitic, originar din unele ecosisteme canadiene, creștea atunci cu 400 km mai la nord decât în ​​prezent. Autorii studiului spun că aceste descoperiri pot fi nu doar o privire asupra trecutului, ci pot oferi o perspectivă și asupra viitorului.

Total
0
Shares
Total
0
Share