Haos în Vama Siret. Peste 24 de ore petrecute în coloană

Haos în Vama Siret. Peste 24 de ore petrecute în coloană

În cealaltă parte a ţării, în est, situaţia e alta: sunt cozi care se întind pe mai bine de 25 de kilometri în vama Siret, la intrarea în Ucraina. Coloana de zeci de tiruri bate pasul pe loc, iar autorităţile ucrainene abia mai fac faţă. Şi românii, şi ucrainenii acuză o lipsă mare de personal în vămi. E haos acolo, iar şoferii ajung la epuizare.

Astfel de cozi îi aşteaptă pe cei care tranzitează în aceste zile localităţile de pe DN2 spre Siret. Şoferii care vor să tranziteze zona sunt nevoiţi să circule pe contrasens, iar traficul spre Rădăuţi şi Siret se desfăşoară pe un singur fir. Blocajele sunt uriaşe şi deja au devenit o normalitate.

Echipajele de poliţie sunt depăşite de situaţie. Şoferii de pe tiruri sunt epuizaţi, iar cei care doar tranzitează zona trăiesc un coşmar. Tirurile care trec prin vama Siret transportă în special combustibil şi alimente. Şoferii îşi petrec în coloană mai bine de 24 de ore. Camioanele aşteaptă şi la intrare în ţară, însă timpii sunt mult mai mici.

Autorităţile din Ucraina spun că se confruntă cu o criză de personal în punctele de frontieră, acesta fiind şi motivul pentru care timpii de aşteptare sunt imenşi.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt