Pod în pericol să se prăbuşească

Pod în pericol să se prăbuşească

Un pod aflat pe unul dintre cele mai circulate drumuri din Moldova este in stare jalnică şi se poate prabuşi în orice moment. Este concluzia unei expertize făcute încă de acum doi ani. De atunci, sute de oameni îşi pun zilnic vieţile-n pericol. Autorităţile anunţă că podul va fi refăcut. Când? Nu se ştie încă. Doar o restricţie de viteză îi anunţă pe cei care tranzitează zona că există un pericol.

DN 25 leagă Galaţiul de Tecuci şi în apropierea localităţii Piscu trece peste o cale ferată. Zona este intens circulată, iar degradarea podului se vede cu ochiul liber. Sunt fisuri prin care se scurge apa şi în unele locuri se vede calea ferată. Pericolul nu este doar pentru şoferii care îl traversează, ci şi pentru oamenii care locuiesc în apropiere.

Podul este plin de crăpături şi o expertiză efectuată în 2021 a dus la stabilirea unor restricţii de circulaţie. O viteză maximă de 10 km/h şi o limită de tonaj de 30 de tone valabilă 2 ani. În cazul în care podul nu era reparat în acest interval, restricţia coboară la 7,5 tone. De la 1 martie ar fi trebuit pus noul indicator. Acest lucru nu s-a întâmplat însă. În schimb Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Buzău anunţă reparaţia podului. Peste câţiva ani.

Până atunci însă, zeci de tiruri trec zilnic podul. Oricând se poate întâmpla o tragedie. În cei doi ani de zile de la instituirea restricţiei, poliţiştii rutieri au dat doar 27 de amenzi şoferilor care au ignorat pericolul.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt