Averi făcute pe spinarea bolnavilor de cancer - Focus Prima TV

Averi făcute pe spinarea bolnavilor de cancer

Au fost percheziții astăzi la cel mai mare spital din țară, Institutul Clinic Fundeni, într-un dosar referitor la decontări fictive pentru medicamente. Bani mulți ar fi fost făcuți pe spinarea bolnavilor de cancer. Sume importante erau decontate de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate, deși tratamentele scumpe ajungeau la pacienți doar pe hârtie. Deocamdată, în dosar sunt vizate doar faptele și nu o persoană sau un grup de persoane anume.

Pe lângă numeroșii pacienți care îi trec zilnic pragul, la Institutul Clinic Fundeni au ajuns astăzi procurori și polițiști. Pentru percheziții. Anchetatorii au ridicat documente într-un dosar în care sunt cercetate fapte de înșelăciune, fraudă informatică și fals intelectual. Pioni în acest sistem foarte bănos ar fi fost pacienții aflați în suferință.

Faptele anchetate acum s-ar fi petrecut în noiembrie, anul trecut.

Sistemul ar fi funcționat prin intermediul farmaciei Institutului. Concret, o parte dintre medicamente ar fi fost decontate de către Casa Națională de Asigurări de Sănătate, fără să fi fost însă folosite vreodată de pacienți. Sunt suspiciuni că bolnavii primeau tratamentele doar pe hârtie, dar banii erau încasați oricum. Deocamdată, a fost deschis un dosar penal in rem, adică pentru fapte. Reprezentanții spitalului au refuzat
să facă orice fel de comentariu. În mod cinic, bolnavii de cancer au fost mereu un izvor parcă nesecat de făcut bani. În 2014, tot la Institutul Clinic Fundeni, trei medici de la secția de Oncologie au emis peste o mie de rețete false și au încasat mai bine de opt milioane de lei din banii pentru medicamentele pacienților. În același an, cinci doctori de la Spitalul Județean Baia Mare erau acuzați că inventau bolnavi de cancer pentru a se îmbogăți.

Total
0
Shares
Total
0
Share