Ce spune Nicoleta Pauliuc, preşedinta Comisiei de Apărare a Senatului, despre candidatura lui Iohannis

Ce spune Nicoleta Pauliuc, preşedinta Comisiei de Apărare a Senatului, despre candidatura lui Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că a decis să intre în competiţie pentru funcţia de secretar general al NATO. Anunţul preşedintelui Iohannis vine la puţin timp după apariţia informaţiei potrivit căreia România a notificat aliaţii din NATO că intenţionează să-l propună pe Klaus Iohannis pentru funcţia de secretar-general al Alianţei şi în contextul în care premierul olandez demisionar Mark Rutte beneficiază de o puternică susţinerea pentru a-i urma lui Jens Stoltenberg la şefia NATO.
Nicoleta Pauliuc, preşedinta Comisiei de Apărare a Senatului, declară că susţine candidatura Preşedintelui României pentru funcţia de secretar general al #NATO.
”Ar fi un lucru extraordinar nu doar pentru ţara noastră, ci pentru întreg Flancul Estic în condiţiile geopolitice extrem de complicate din acest moment. Ani de zile, noi, ţările din Centrul şi Estul Europei, le-am spus partenerilor noştri despre pericolul rusesc şi nu ne-au crezut. Poate ar trebui acum să înţeleagă că noi vedem mult mai lucid şi mai raţional pericolele care planează asupra păcii în regiune şi în lume.
Succesul acestei candidaturi a Preşedintelui Iohannis ar fi confirmarea că România contează la nivel înalt. De aceea, fac un apel la toţi oamenii politici responsabili şi la instituţiile relevante ale statului român să susţină acest demers curajos şi la un nivel fără precedent. Aici este vorba despre interesul ţării noastre, iar politizarea nu ar trebui să-şi aibă rostul.
Din postura de preşedintă a Comisiei pentru Apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Senatul României, în logica diplomaţiei parlamentare, voi promova fără să preget această candidatură pe care o consider extrem de importantă pentru viitorul ţării noastre”, a declarat Pauliuc într-un mesaj postat pe Facebook. 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt