Ciolacu: Când am venit la Guvern nu am avut nici bagheta lui Harry Potter, nu am avut nici lampa lui Aladin. România are o creştere economică constantă

Ciolacu: Când am venit la Guvern nu am avut nici bagheta lui Harry Potter, nu am avut nici lampa lui Aladin. România are o creştere economică constantă

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat că atunci când a venit la Guvern nu a avut nici bagheta lui Harry Potter, nici lampa lui Aladin şi a trebuit să creioneze măsuri pentru toate palierele. El a anunţat că România nu se află într-o criză economică, ci are o creştere economică constantă.

“Când am venit la Guvern nu am avut nici bagheta lu Harry Potter, nu am avut nici lampa lui Aladin. Am constatat un lucru şi imediat am început să ne creionăm un program pe toate palierele şi în ceea ce priveşte evaziunea fiscală şi în ceea ce priveşte cheltuielile bugetare şi în ceea ce priveşte veniturile şi anumite inechităţi fiindcă noi avem un sistem economic inechitabil. Lucrul acesta se vede, s-a văzut şi la criza economică de data trecută. În acest moment, România nu se află într-o criză economică. România are o creştere economică constantă, oricum una dintre cele mai mari din interiorul Uniunii Europene”, a declarat Ciolacu, duminică, la Prima News.

El a explicat că tot sistemul este construit inechitabil şi nu mai poţi avea excepţii.

“Dar tot sistemul e construit inechitabil. Nu poţi să ai excepţii. Eu nu mai suport cuvântul excepţie. Nu poţi să ai excepţii de 75 de miliarde, nu poţi să ai evaziune fiscală de 160 de milioane. Eu stau şi mă întreb, în acest moment este o discuţie aprinsă, care nu ştiu cât interesează pe români, încât îi alarmăm gratuit, dacă închidem cu un deficit de 4,4, cum e cel asumat, nu de către Marcel Ciolacu, cu certitudine, e asumat de un inconştient sau închidem cu un deficit de 5,5 rezonabil. Rectificarea bugetară va avea la bază o altă ţintă de deficit”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt